Tocanita bihoreana este sofistica, combina carnuri incat te-ai astepta la gusturi socante, dar nu e deloc asa. Mancarea de carne e consistenta, si aroma taraneasca.
Carnea de porc se taie bucati si se sareaza, se inabusa in cateva linguri de ulei pana isi schimba culoarea, dupa care se adauga o cana cu apa, pana se inmoaie.
Creierul se curata de pielite in apa rece, se spala si se opareste, dupa care se taie bucati.
Ciupercile, ceapa si patrunjelul se toaca marunt. Mazarea se fierbe. In alt ulei se inabusesc ceapa si ciupercile, se adauga pasta de rosii, piper, paprika, mazarea, creierul, jumatate din patrunjelul verde si le lasam la calit 15 minute. Spre sfarsit adaugam vinu, apoi ouale si verdeata, amestecand mereu. Adaugam si carnea de porc si le mai lasam impreuna 5 minute.
Tocanita bihoreana se serveste calda.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii