Tocanita de berbec

Se pune carnea de berbec la oparit, dupa care se scoate din apa si se pune intr-un alt vas impreuna cu ceapa tocata, 2 cartofi taiati cubulete, verde

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne
  • 3 cepe
  • 1 lingurita piper
  • apa
  • 6 cartofi
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura tarhon
  • sare

Mod de preparare

Se pune carnea de berbec la oparit, dupa care se scoate din apa si se pune intr-un alt vas impreuna cu ceapa tocata, 2 cartofi taiati cubulete, verdeturile tocate, sare si piper. Se adauga apoi apa si se pune la fiert, acoperit cu un capac, la foc mic, in cuptor. Dupa ce a fiert, se scot bucatile de carne, iar ceapa si cartofii fierti se trec prin strecuratoare apasand cu dosul lingurii. Se obtine un piure la care se adauga putina supa. Se pun bucati de cartofi in sos, se fierb putin ca sa ramana intregi si se iau de pe foc.


Se serveste cu patrunjel tocat deasupra.

Alte retete:

Tocanita de pui

Bors de peste

Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Plachie de crap
4
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap
Ghiveci calugaresc de vinete
5
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete