Tocanita de pui cu vin rosu

Se scoate pielea de pe carne, se taie in bucati de 2- 3 cm de grosimea degetului. Bucatelele de carne se trec prin faina si se prajesc intr-o lingur

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g piept de pui file
  • 400 g ciuperci
  • 2 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 100 ml vin rosu sec
  • O ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • Patrunjel verde
  • Cimbrisor
  • Piper alb macinat
  • Sare

Mod de preparare

Se scoate pielea de pe carne, se taie in bucati de 2- 3 cm de grosimea degetului. Bucatelele de carne se trec prin faina si se prajesc intr-o lingura de ulei pana se albesc. Se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit. Se prajesc impreuna 1 – 2 minute, se adauga pasta de rosii, se stinge cu vin, se da gust si aroma cu sare, piper, cimbru, maghiran si se brezeaza(se fierbe inabusit). Intre timp, ciupercile curatate se taie lamele si se calesc cu ceapa tocata marunt si cu patrunjel verde taiat marunt. Ciupercile se adauga la carnea de pui si se da un clocot. Se serveste presarata cu patrunjel verde.

Alte retete culinare recomandate

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Plachie de crap
4
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap
Ghiveci calugaresc de vinete
5
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete