Am taiat carnaciorii in felii, cartofii in cubulete si morcovii in rondele. Am tocat ceapa si am taiat prazul rondele. Intr-o cratita maricica, am t
Am taiat carnaciorii in felii, cartofii in cubulete si morcovii in rondele. Am tocat ceapa si am taiat prazul rondele. Intr-o cratita maricica, am topit untul. In el am prajit carnaciorii. Apoi am adaugat ceapa tocata si le-am calit impreuna. Cand ceapa devine "sticloasa", am pus faina in ploaie, amestecand. Dupa faina e randul supei. Se lasa sa dea un clocot. Separat, am fiert morcovii si cartofii, cca 20 de min la foc mic. Ideea e sa nu ii fierbem de tot, pentru ca se farmiteaza cartofii. Oricum, mai fierb si in tocanita. Am adaugat smantana peste carnaciori si ce mai era in cratita, am incorporat-o bine, apoi am pus si cartofii si morcovii. Se mai lasa sa mai dea un clocot. Se adauga branza topita, se fierbe pana cand se topeste toata si ultimul se pune prazul. Se amesteca bine.
Pofta buna!
Reteta Tocanita poloneza a fost propusa de Gospodini pe forum culinar.ro
Alte retete cu carnat afumat gasiti aici:
Mancarica de fasole cu carnati afumati,
Iahnie de fasole la ceaun,
Jambalaya
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii