Tochitura macelareasca Miacori

Tochitura macelareasca a la Miacori Ingredientele pentru 10 persoane. Mod de preparare: Intr-un ceaun, neaparat mai mare si cu capac se pun la p

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g momite de vita sau de porc
  • 300 g creier de vitel sau porc
  • 150 g maduva
  • 100 ml ulei
  • 150 g unt
  • 500 g ceafa de porc
  • 200 g gusa de porc
  • 500 g ceafa de vitel
  • 500 g ficat de porc si vitel
  • o limba e porc
  • 2-3 rinichi de porc sau vitel
  • Facultativ 2-4 fudulii
  • 300 g slung sau glanda tiroida de vitel
  • 250 ml vin alb sec (demisec)
  • 500 ml bere bruna
  • 2 linguri boia iute
  • 2 lingurite piper negru macinat proaspat
  • 2 linguri pudra de busuioac
  • 2 linguri de cimbru
  • 2-3 capatani de usturoi
  • 3 linguri otet de mere
  • o ceapa intreaga destul de mare

Mod de preparare

Tochitura macelareasca a la Miacori

Ingredientele pentru 10 persoane.

Mod de preparare:

Intr-un ceaun, neaparat mai mare si cu capac se pun la prajit in unt momitele, slungul, creierul si maduva taiate foarte marunt si scoasa din pielita si cand incep sa se rumeneasca se adauga circa 400-500 ml apa. Se fierbe la foc iute si cand a scazut apa se pune uleiul si cand este bine incins se adauga pe rand intai ceafa de vita si de porc si dupa 5-6 minute se adauga ficatul, fuduliile si rinichii toate taiat in bucatele cat sa imbuci odata. Se mai lasa sa clocoteasca la foc iute circa 2-3 min, avand grija sa se amestece permanent, dupa care se adauga vinul indoit cu berea bruna si se condimenteaza, dupa gust, cu sare, boia de ardei iute, piper, pudra de busuioc si cimbru. Se pune ceapa si se da focul la mediu spre mic, timp in care se amesteca permanent tochitura, cu o lingura de lemn si dupa circa 5 minute se pune capacul la cratita si se lasa sa fiarba la foc foarte mic circa 25-30 min, avand grija sa mai amestecam din cand in cand si sa nu scada sosul prea mult; eventual se mai adauga bere.

Din usturoi se face mujdei frecat cu putin ulei si stins cu sos din cratita la care se pune, dupa gust, pentru acreala otet de mere.

Tochitura paote fi facuta si in cantitati mai mici, respectand proportiile dar nu iese tot asa de gustoasa.
Se serveste direct din ceaun de pe foc, pe felie de paine dupa ce se trece bucatica prin mujdeiul care se tine si el cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Unele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)

Salata de boeuf
Toba de casa din carne de porc

Toba de casa din carne de porc

Toba de casa din carne de porc este o reteta romaneasca pe care cei mai multi oameni o fac iarna atunci cand se taie porcul....

Toba de casa din carne de porc
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Raffaello
1
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Salam de biscuiţi reţetă
3
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Gustul copilariei intr-un desert delicios ,ieftin si rapid

Salam de biscuiţi reţetă
Salata de boeuf
4
Aperitive

Salata de boeuf

Unele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)

Salata de boeuf
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Carnati cu rosii si ardei
Bucataras.RO

Carnati cu rosii si ardei

Carnati cu rosii si ardei
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti