Trippa al sugo (Burta cu sos)

Bucatile de burta prefiarta si taiata subtire se spala si se strecoara Intr-o cratita se calesc in ulei verdeturile taiate, catelul de usturoi, foaia

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Trippa al sugo (Burta cu sos)

Ingrediente

  • 1 kg. burta de vita prefiarta si taiata fideluta
  • 7 lg. ulei de masline
  • 1 tulpina apio (sedano
  • telina) taiatq cubulete
  • 1 morcov taiat cubulete
  • 1 ceapa taiata subtire
  • 1 catel usturoi
  • 1 frunza de dafin
  • 1/2 padar vin alb sec
  • 300 grame rosii decojite
  • taiate cubulete
  • supa fierbinte din cub
  • sare
  • piper abundent
  • ardei iute (daca va place)
  • multe frunze de busuioc rupte mai marunt
  • parmezan

Mod de preparare

Bucatile de burta prefiarta si taiata subtire se spala si se strecoara

Intr-o cratita se calesc in ulei verdeturile taiate, catelul de usturoi, foaia de dafin. Se adauga burta iar apoi vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora complet. Se adauga rosiile decojite, sare, piper si ardeiul iute. Se lasa la fiert adaugandu-se supa fierbinte din cand in cand, daca e nevoie. La sfarsit se adauga busuiocul, se mai da un clocot si se serveste cu mult parmezan.

Pofta buna!
Reteta Trippa al sugo (Burta cu sos) a fost propusa de DADI.

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori