Vinete cu chiftelute (piftelute)

Rupem painea bucatele si o inmuiem in lapte. Amestecam carnea cu oul, Painea inmuiata, parmezan, patrunjel, usturoiul tocat, un praf de sare si putin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Vinete cu chiftelute (piftelute)

Ingrediente

  • * 4 vinete mici
  • * 250 g carne de vitel tocata
  • * 4 felii de paine
  • * 1-2 praz
  • * 50 ml lapte
  • * faina
  • * 1 ou
  • * 1 catel de usturoi
  • * 40 g parmesan ras
  • * 40 g pecorino proaspat
  • * 1 lingura patrunjel tocat
  • * cateva frunze de busuioc
  • * 2 rosii mari
  • * ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Rupem painea bucatele si o inmuiem in lapte. Amestecam carnea cu oul,

Painea inmuiata, parmezan, patrunjel, usturoiul tocat, un praf de sare si putin piper.

Formam piftelute mici si le trecem prin faina.

Apoi le prajim in putin ulei.

Taiem cate o felie de-a lungul vinetelor.

Scobim miezul si-l taiem cubulete.

Intr-o tigaie calim usor prazul tocat,

apoi adaugam cubuletele de vinete, sare, piper.

si la urma piftelutele.

Umplem vinetele cu aceasta compozitie,

alternand cu branza si rosiile taiate cubulete.

Le asezam in tava

si le coacem in cuptor, la 200 grade C, 30 minute.


Pofta buna!

Reteta Vinete cu chiftelute (piftelute) propusa de PaulaM

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc