Vinete umplute cu carne si sos de rosii este un delicios fel de mancare. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 6 vinete, carne tocata, bulion, ceapa si verdeturi.
Vinete umplute cu carne si sos de rosii este un delicios fel de mancare. Intai de toate speli vinetele si le tai cozile, apoi le pui sa fiarba cinci minute in apa care clocoteste. In apa pui si o lingurita de sare. Le scoti, le scobesti la mijloc, si le lasi sa se scurga. Carnea o amesteci cu o ceapa tocata si o calesti in ulei. Tragi cratita de pe foc cand amestecul nu mai are sos, racesti si amesteci cu un ou crud. Sarezi si piperezi dupa gust, pui o lingurita de bulion in amestec si umpli vinetele. Le asezi intr-o cratita cu pereti inalti, acoperi cu apa calda in care ai desfacut o lingurita de bulion de rosii si putina sare si fierbi la foc mic. Dupa o ora, pui deasupra un sos de faina, verdeata tocata si potrivesti de sare. Scazi la cuptor douazeci de minute si servesti mancarea fierbinte, acoperita cu smantana proaspata.
Vinete umplute cu carne si sos de rosii se serveste calda cu smantana sau sos de iaurt.
Alte retete cu vinete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii