Vita usturoiata cu ardei gras verde

Margarina se pune intr-o tigaie si se topeste, se adauga ceapa taiata marunt, usturoiul, cimbrul, sarea si piperul, se calesc toate pana ceapa devine

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Vita usturoiata cu ardei gras verde

Ingrediente

  • 500 g carne vita taiata feliute subtiri
  • genul julienne
  • 1 lingura margarina
  • 1 ceapa mica
  • 4 catei usturoi (ceva mai mari sau vreo 6
  • 7 mai mici)
  • taiati foarte marunt
  • 1
  • 2 lingurite de 5ml cimbru uscat sau 1
  • 2 linguri cimbru proaspat tocat marunt
  • 2 ardei grasi verzi mari taiati julienne
  • 1/4 cana vin rosu sau supa concentrata de vita
  • 2 lingurite amidon
  • 1 cana supa concentrat vita
  • sare
  • piper
  • orez fiert

Mod de preparare

Margarina se pune intr-o tigaie si se topeste, se adauga ceapa taiata marunt, usturoiul, cimbrul, sarea si piperul, se calesc toate pana ceapa devine aurie cam 3- 5 minute la foc portivit-mare.

Cand ceapa e aurie se adauga carnea si ardeiul gras, se amesteca si se lasa pe foc cam vreo 6-8 minute pana cand carnea nu mai e roz.

Se adauga vinul si se lasa focul mai mic. Acoperiti cu un capac si lasati cam 5 minute.

Intr-un castronel se amesteca cana de supa vita cu amidonul pana acesta se dizolva, se toarna peste carne se da focul din nou mai mare si se amesteca pana cand sosul s-a ingrosat. se ia de pe foc si se serveste pe orez sau pe langa, cum vreti voi.
Pofta buna!

Reteta Vita usturoiata cu ardei gras verde a fost propusa de pupacel pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de vita gasiti aici:

Mancare cu carne de vita si Guinness,

Hamburger cu carne de vita,

Salata carne de vita si verdeata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide