Barcute de cartofi copti

Cartofii se spala bine si se pun pe gratarul cuptorului incins cam 45 min (sau 8-10 min la microunde), pana se inmoaie. Intre timp, se taie ceapa si

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie
Barcute de cartofi copti

Ingrediente

  • 4 cartofi medii (ideal ar fi rosii
  • eu am facut cu cartofi noi)
  • o bucata de kaizer/bacon - cam 150-200 gr
  • o ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • o crenguta de rozmarin (sau rozmarin uscat)
  • cascaval - 50-100 gr
  • folie de aluminiu
  • sare
  • piper - dupa gust

Mod de preparare

Cartofii se spala bine si se pun pe gratarul cuptorului incins cam 45 min (sau 8-10 min la microunde), pana se inmoaie.

Intre timp, se taie ceapa si usturoiul feliute, kaizerul bucatele, iar rozmarinul se desparte in frunzulite sau se toaca. Se rumeneste kaizerul in putin ulei incins si se adauga si celelalte ingrediente, care se condimenteaza dupa gust si se lasa pana se inmoaie ceapa.

Cartofii se scot din cuptor (evident, dupa ce s-au copt - pe verificatelea cu o scobitoare) si se lasa cateva minute acoperiti intr-un prosop, sa se inmoaie coaja.

Fiecare cartof se taie in cruce pana aproape de coaja de dedesubt si se aseaza pe un dreptunghi de folie de aluminiu.

Se ridica marginile foliei si se rasucesc capetele, lasand cartoful desfacut.

In taietura fiecarui cartof se pune umplutura facuta mai devreme, dupa care se baga la cuptor 10 minute.

Cu 1 minut inainte de a-i scoate din cuptor, radem cascaval peste fiecare
Pofta buna!

Reteta Barcute de cartofi copti a fost propusa de Alina_Blue pe forum culinar.ro

Alte retete cu cartofi gasiti aici:

Cartofi ardelenesti,

Cartofi la cuptor,

Cartofi rantaliti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide