Barcute de cartofi copti

Cartofii se spala bine si se pun pe gratarul cuptorului incins cam 45 min (sau 8-10 min la microunde), pana se inmoaie. Intre timp, se taie ceapa si

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie
Barcute de cartofi copti

Ingrediente

  • 4 cartofi medii (ideal ar fi rosii
  • eu am facut cu cartofi noi)
  • o bucata de kaizer/bacon - cam 150-200 gr
  • o ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • o crenguta de rozmarin (sau rozmarin uscat)
  • cascaval - 50-100 gr
  • folie de aluminiu
  • sare
  • piper - dupa gust

Mod de preparare

Cartofii se spala bine si se pun pe gratarul cuptorului incins cam 45 min (sau 8-10 min la microunde), pana se inmoaie.

Intre timp, se taie ceapa si usturoiul feliute, kaizerul bucatele, iar rozmarinul se desparte in frunzulite sau se toaca. Se rumeneste kaizerul in putin ulei incins si se adauga si celelalte ingrediente, care se condimenteaza dupa gust si se lasa pana se inmoaie ceapa.

Cartofii se scot din cuptor (evident, dupa ce s-au copt - pe verificatelea cu o scobitoare) si se lasa cateva minute acoperiti intr-un prosop, sa se inmoaie coaja.

Fiecare cartof se taie in cruce pana aproape de coaja de dedesubt si se aseaza pe un dreptunghi de folie de aluminiu.

Se ridica marginile foliei si se rasucesc capetele, lasand cartoful desfacut.

In taietura fiecarui cartof se pune umplutura facuta mai devreme, dupa care se baga la cuptor 10 minute.

Cu 1 minut inainte de a-i scoate din cuptor, radem cascaval peste fiecare
Pofta buna!

Reteta Barcute de cartofi copti a fost propusa de Alina_Blue pe forum culinar.ro

Alte retete cu cartofi gasiti aici:

Cartofi ardelenesti,

Cartofi la cuptor,

Cartofi rantaliti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci