Carne rulata cu galuste de cartofi

Carnea de vita se taie felii, se condimenteaza cu sare si piper si se unge cu mustar. Pentru umplutura se taie ceapa marunt, se amesteca cu slanina ta

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g pulpa de vita
  • 2-3 cepe rosii
  • 100 g slanina
  • 200 g carnati afumati
  • Cativa castraveti
  • Sare
  • piper
  • Faina
  • Untura
  • Smantana
  • Vegeta
  • Suc de lamaie
  • Pentru galuste:
  • 1 kg cartofi
  • 1-2 oua
  • 100 g faina
  • Sare

Mod de preparare

Carnea de vita se taie felii, se condimenteaza cu sare si piper si se unge cu mustar. Pentru umplutura se taie ceapa marunt, se amesteca cu slanina taiata cubulete, cu carnatii si cu castravetii (toate taiate). Acest amestec se pune peste feliile de carne, se ruleaza si se leaga cu o ata alba. In putina untura se prajesc ambele parti, iar apoi se fierb pana se inmoi. Intre timp se prepara un sos din faina, apa, smantana, vegeta si suc de lamaie. Ca si garnitura preparam galuste din cartofi. Se fierb cartofii, iar mai apoi se zdrobesc. Dupa ce s-a racit se adauga faina si ouale, se presara putina sare si se plamadeste bine. Se formeaza galuste de marimea unui mar mai mic si se fierb in apa sarata.
Alte retete usoare recomandate

Musaca de vinete

Ciulama de ciuperci

Legume la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc