Cartofii la cuptor sunt intotdeauna bineveniti la orice masa si nici aceasta reteta de cartofi boulangere nu face exceptie.
Se taie ceapa rondele si se pune la sotat. In acest timp se taie cartofii rondele, se toaca si cimbrul...
Se unge o tava cu putin unt.
Se aseaza un strat de rondele de cartofi, se presara cimbru, sare, piper, usturoi si ceapa sotata.
Se repeta operatia pana la terminarea cartofilor. Stratul de deasupra se unge cu o pensula cu untul topit.
Se pun foile de dafin pe margini. La final se adauga supa de pui printr-o margine, foarte usor, ca sa nu se deranjeze deloc straturile de cartofi.
Atentie, supa trebuie sa ajunga pana la ultimul strat( cel de sus) dar sa nu-l depaseasca, nivelul supei ramane chiar sub ultimul strat de rondele.
Se lasa la cuptor 30 de minute, pana se rumenesc, la 180 de grade.
Cartofii boulangere se servesc drept garnitura la fripturi.
Reteta de cartofi boulangere a fost propusa pe forumul Culinar.ro de geladumi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii