Cartofi boulangere

Cartofii la cuptor sunt intotdeauna bineveniti la orice masa si nici aceasta reteta de cartofi boulangere nu face exceptie.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cartofi boulangere

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 10/11 cartofi potriviti aprox. 1
  • 3 kg
  • 4 cepe mijlocii
  • 350 ml
  • supa de pui
  • (consomme)
  • o capatana micuta de usturoi
  • sau 4 catei mari
  • o legatura de cimbru
  • 4 foi de dafin
  • piper
  • sare
  • un cub mare de unt
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se taie ceapa rondele si se pune la sotat. In acest timp se taie cartofii rondele, se toaca si cimbrul...

Se unge o tava cu putin unt.

Se aseaza un strat de rondele de cartofi, se presara cimbru, sare, piper, usturoi si ceapa sotata.

Se repeta operatia pana la terminarea cartofilor. Stratul de deasupra se unge cu o pensula cu untul topit.

Se pun foile de dafin pe margini. La final se adauga supa de pui printr-o margine, foarte usor, ca sa nu se deranjeze deloc straturile de cartofi.

Atentie, supa trebuie sa ajunga pana la ultimul strat( cel de sus) dar sa nu-l depaseasca, nivelul supei ramane chiar sub ultimul strat de rondele.

Se lasa la cuptor 30 de minute, pana se rumenesc, la 180 de grade.


Cartofii boulangere se servesc drept garnitura la fripturi.

 

Reteta de cartofi boulangere a fost propusa pe forumul Culinar.ro de geladumi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc