Cartofi boulangere

Cartofii la cuptor sunt intotdeauna bineveniti la orice masa si nici aceasta reteta de cartofi boulangere nu face exceptie.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cartofi boulangere

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 10/11 cartofi potriviti aprox. 1
  • 3 kg
  • 4 cepe mijlocii
  • 350 ml
  • supa de pui
  • (consomme)
  • o capatana micuta de usturoi
  • sau 4 catei mari
  • o legatura de cimbru
  • 4 foi de dafin
  • piper
  • sare
  • un cub mare de unt
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se taie ceapa rondele si se pune la sotat. In acest timp se taie cartofii rondele, se toaca si cimbrul...

Se unge o tava cu putin unt.

Se aseaza un strat de rondele de cartofi, se presara cimbru, sare, piper, usturoi si ceapa sotata.

Se repeta operatia pana la terminarea cartofilor. Stratul de deasupra se unge cu o pensula cu untul topit.

Se pun foile de dafin pe margini. La final se adauga supa de pui printr-o margine, foarte usor, ca sa nu se deranjeze deloc straturile de cartofi.

Atentie, supa trebuie sa ajunga pana la ultimul strat( cel de sus) dar sa nu-l depaseasca, nivelul supei ramane chiar sub ultimul strat de rondele.

Se lasa la cuptor 30 de minute, pana se rumenesc, la 180 de grade.


Cartofii boulangere se servesc drept garnitura la fripturi.

 

Reteta de cartofi boulangere a fost propusa pe forumul Culinar.ro de geladumi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori