Cartofii se spala cu grija, se freaca, se sterg sa fie uscati, se taie in doua si suprafata neteda se cresteaza adanc, ca pogacile (cu linii paralele
Cartofii se spala cu grija, se freaca, se sterg sa fie uscati, se taie in doua si suprafata neteda se cresteaza adanc, ca pogacile (cu linii paralele orizontale si verticale).
Se freaca uleiul cu mustarul pana cand compozitia devine onctuoasa, se adauga usturoiul pisat, lamaita, dupa gust sare si piper proaspat macinat si cu acest sos se unge fiecare cartof pe partea crestata.
Se asaza intr-un vas termorezistent sau in tava de copt, se dau la cuptorul preincalzit la 180°C si se rumenesc 40 – 45 de minute la foc potrivit, se urmareste sa fie copti. Dupa ce se scot din cuptor se lasa sa se raceasca cateva minute, pentru se presara cu patrunjel verde tocat, apoi se pot servi. Sunt intr-adevar buni numai proaspeti.
Se pot folosi ca garnitura la gratar, carne natur, la cina porcului sau asa simpli – cu salata de cruditati, acritura – sunt foarte buni pentru o cina usoara.
Alte retete recomandate
Salata orientala
Salata de cartofi

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii