Cartofi cu brinza sarata, la cuptor

Se curata cartofii, se spala si se taie felii pe lung. Se unge o forma de sticla incasabila cu unt mult, se pun cartofii presarati cu putina sare, se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 200 g brinza sarata
  • 1 pahar de smintina
  • 2 linguri de unt
  • sare
  • usturoi

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala si se taie felii pe lung.

Se unge o forma de sticla incasabila cu unt mult, se pun cartofii presarati cu putina sare, se acopera cu supa

de carne sau de zarzavat si se introduce forma in cuptorul rece. Se da focul mic la inceput, apoi se potriveste si se lasa cartofii in cuptor o

jumatate de ora. Se scoate apoi forma din cuptor, se intorc cartofii cu lingura, se presara brinza sarata data pe razatoare peste ei si se continua coacerea.

Se adauga smintina cind cartofii sint gata si se servesc fierbinti, cu piine proaspata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci