Cartofi cu spanac si rosii cherry

Cartofii cu spanac si rosii cherry sunt, de fapt, o tocanita colorata, plina de vitamine si nutrienti si se poate face foarte usor, putand fi modificata si pentru perioadele de post din an.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cartofi cu spanac si rosii cherry

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 3 cartofi mari
  • 1 legatura de spanac proaspat
  • 4 rosii cherry
  • 100 g cascaval sau parmezan
  • 50 g miez de nuca
  • 1 ardei iute
  • 4 catei de usturoi
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 cana de apa
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Banuiesc ca il stiti pe celebrul bucatar italian Antonio Passarelli, era prezent in emisiunile lui Dan Bitman”Danutz SRL” pe TVR 1. Reteta aceasta de cartofi cu spanac si rosii cherry pe care am gatit-o ii apartine, a fost prezentata tot la o emisiune televizata, pe Paprika TV. Este o reteta italiana, usor de facut care imbina gusturi diversificate.

Preparare:
Cartofii se curata si se taie cubulete. Intr-o tigaie punem la foc moderat jumatate din uleiul de masline si, inainte sa se infierbante uleiul, adaugam cartofii. Taiem marunt ardeiul iute si usturoiul si le adaugam in tigaie. Amestecam bine si adaugam o cana de apa. Punem capacul si lasam sa se inabuseasca 10-12 minute, apoi adaugam frunzele de spanac si acoperim din nou tigaia. Dupa ce spanacul se inmoaie (aproximativ 4-5 minute), adaugam rosiile cherry taiate in patru. Mai lasam pe foc 2-3 minute.
Punem pe farfurie si presaram cu ulei de masline, cascaval ras si nuca macinata.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Cartofii cu spanac si rosii cherry se servesc calzi imediat dupa ce se prepara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci