Cartofi cu spanac si rosii cherry

Cartofii cu spanac si rosii cherry sunt, de fapt, o tocanita colorata, plina de vitamine si nutrienti si se poate face foarte usor, putand fi modificata si pentru perioadele de post din an.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cartofi cu spanac si rosii cherry

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 3 cartofi mari
  • 1 legatura de spanac proaspat
  • 4 rosii cherry
  • 100 g cascaval sau parmezan
  • 50 g miez de nuca
  • 1 ardei iute
  • 4 catei de usturoi
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 cana de apa
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Banuiesc ca il stiti pe celebrul bucatar italian Antonio Passarelli, era prezent in emisiunile lui Dan Bitman”Danutz SRL” pe TVR 1. Reteta aceasta de cartofi cu spanac si rosii cherry pe care am gatit-o ii apartine, a fost prezentata tot la o emisiune televizata, pe Paprika TV. Este o reteta italiana, usor de facut care imbina gusturi diversificate.

Preparare:
Cartofii se curata si se taie cubulete. Intr-o tigaie punem la foc moderat jumatate din uleiul de masline si, inainte sa se infierbante uleiul, adaugam cartofii. Taiem marunt ardeiul iute si usturoiul si le adaugam in tigaie. Amestecam bine si adaugam o cana de apa. Punem capacul si lasam sa se inabuseasca 10-12 minute, apoi adaugam frunzele de spanac si acoperim din nou tigaia. Dupa ce spanacul se inmoaie (aproximativ 4-5 minute), adaugam rosiile cherry taiate in patru. Mai lasam pe foc 2-3 minute.
Punem pe farfurie si presaram cu ulei de masline, cascaval ras si nuca macinata.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Cartofii cu spanac si rosii cherry se servesc calzi imediat dupa ce se prepara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
1
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
2
Preparate cu miere

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Bezele simple si rapide
3
Spume

Bezele simple si rapide

Pentru bezele simple se bat albusurile intr-un cazanel sau intr-o oala, pe marginea masinii, se amesteca cu zaharul vanilat...

Bezele simple si rapide
Parteneri
Tort Anca - ciocolata si gem de caise
Bucataras.RO

Tort Anca - ciocolata si gem de caise

De curand a fost ziua bunei mele prietene Anca si cum adora ciocolata, m-am gandit sa ii fac o surpriza placuta cu acest...

Tort Anca - ciocolata si gem de caise
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!