Se curata cartofii, se spala, se toaca in cuburi, se mai spala inca odata si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Se presara pe tava de la aragaz sa
Se curata cartofii, se spala, se toaca in cuburi, se mai spala inca odata si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Se presara pe tava de la aragaz sare grunjoasa, se aseaza cuburile de cartofi si se dau la gril pana se rumenesc uniform. Intr-un bol se piseaza usturoi, se freaca cu ulei si cand a luat consistenta unei maioneze se diluiaza cu apa multa si praf de cimbru. Se toarna peste cartofii pe care i-am scos din tava intr-un vas mai adanc.
Se servesc ca atare in zilele de post. Se sting cu bere.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii