Cei pe care i-am pregatit eu sunt perfect copti, crocanti la exterior si pufosi la interior. Sunt garnitura ideala pentru orice tip de carne sau peste, sunt perfecti alaturi de o salata sau un sos.
Pentru cartofi: se spala cartofii sub jet de apa cu un burete abraziv. Avand in vedere ca sunt catofi noi, de vara, nu este necesar sa fie curatati de coaja cu cutitul. Se tamponeaza cu servetele de bucatarie pentru a inlatura excesul de apa. Se taie in sferturi, se pun in tava cuptorului captusita cu hartie de copt. Se stropesc cu ulei. Intr-un bol se amesteca condimentele pentru cartofi, sarea si piperul. Se presara peste cartofii din tava. Se mai amesteca o data cartofii cu mana pentru a fi complet acoperiti de condimente si ulei. Se da tava la cuptorul incins la 180 de grade, cat mai aproape de flacara de sus a cuptorului. In aproximativ 30 minute sunt gata copti.
Pentru sos: se pun toate ingredientele intr-un blender. Se mixeaza pana totul devine o pasta omogena. Se asezoneaza dupa gust si se serveste cu cartofii calzi.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii