Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert cu putina sare; Cand sunt aproape fierti se opreste focul si se lasa la scurs; Intre timp inci
Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert cu putina sare;
Cand sunt aproape fierti se opreste focul si se lasa la scurs;
Intre timp incingem o tigaie (preferabil de teflon)da ies super si in ceun din ala de la tara, punem uleiul de masline.
Adaugam cartofi, ei o sa inceapa sa prinda o crusta galben aurie, ii amestecam bine ca sa se rumeneasca pe toate partile dupa care adaugam usturoiul in camasa doar zdrobit un pic cu podul palmei sau cu lama la cutit, usturoi pe care o sa il scoatem imediat ce vedem ca devine galbui.
Adaugam apoi rosiile taiate pe din doua pe care o sa le zdrobim la propriu cu lingura de lemn in tigaie acolo;
Adaugam sare si piper dupa gust si amestecam bine;
Cand rosiile sau inmuiat aruncam si ceapa verde tocata mai tinem un pic cat sa isi lase si ceapa aroma si gata.
Pofta buna!
P.S. sunt buni si asa de post si merg bine cu vin rosu.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii