Este o masa usoara care se poate servii atat la pranz cat si seara si sincer, nu are nevoie de carne. Cu o salata de cruditati alaturi ii va satisface si pe cei mai mofturosi... Retete dietetice
Spalam si curatam cartofii. De preferat sa folosim cartofi noi, de marime mica. Daca sunt foarte mici, se pot lasa cu tot cu coaja (daca nu-i deranjeaza pe mofturosi) si ii lasati intregi sau taiati in jumatati. Ai mei au fost putin marisori, asa ca i-am taiat in sferturi.
Ungem un vas termorezistent cu o lingura de unt. Punem cartofii in vas, adaugam sare si piper proaspat macinat, boabele din conserva scurse de zeama si amestecam putin. Branza Camembert o taiem in cuburi si o punem peste cartofi.
Separat, intr-un castron batem ouale cu un praf de sare ca pentru omleta. Adaugam smantana, putin ulei de masline si amestecam. Punem amestecul peste celelalte ingrediente din vasul termorezistent. Acoperim vasul cu folie de aluminiu si-l dam la cuptorul incins la 190 grade C, pentru 50 minute, pana cartofii sunt patrunsi, moi, dar nu sfaramitati. In ultimele 10 minute inlaturam folia si lasam sa prinda crusta deasupra. Serviti mancarea calda cu salata preferata. Pentru un plus de savoare, am rasnit deasupra fulgi de chili si am presarat putina branza pecorino.
Sa va fie de folos!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii