Cartofi umpluti cu piure de spanac si carne tocata

Pentru retete dietetice! Deliciu!

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Cartofi umpluti cu piure de spanac si carne tocata

Ingrediente

  • 5-6 cartofi mari
  • 200 g spanac tocat fin(piure)
  • 100 g afumatura(ciolan afumat)
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • condimente
  • 200 g carne tocata de curcan
  • 1 morcov mic
  • patrunjel verde
  • 100 g cascaval ras
  • oua de prepelita

Mod de preparare

Se spala bine cartofii cu tot cu coaja, apoi se pun la fiert, acoperiti de apa, cu un praf de sare. Se lasa sa fiarba, nu foarte tare, se lasa sa patrunda mai greu furculita in ei, apoi se scurg si se lasa sa se raceasca un pic. Se prepara piureul de spanac, calind 2 catei de usturoi, intr-un pic de ulei de masline, apoi se scot si se caleste jumatate din afumatura taiata cubulete mici, se adauga pireul de spanac, se adauga si un pic de apa, se potriveste de sare si condimente dupa gust si se lasa sa clocoteasca pana se leaga bine. Se lasa sa se raceasca.


Se prepara umplutura de carne, calind intr-un pic de ulei afumatura ramasa, cu rondele subtiri de morcov, apoi se aduga carnea tocata si se condimenteaza si se potriveste de sare, se lasa sa fiarba bine pana scade tot sucul lasat. Se adauga verdeata tocata fin.


Cartofii calzi inca, se taie in 2 jumatati egale, se scobesc cu o lingurita, lasand un perete de cartof cam de 1 cm. Se asaza jumatatile de cartof, cu scobitura in sus, in tava in care am pus hartie de copt, apoi punem cate o lingura de piure de spanac, deasupra cate o lingura de umplutura de carne tocata, se presara cascaval ras deasupra, se sparge cate un ou de prepelita si se dau la cuptor pentru inca 15 minute, pana se rumenesc frumos.


Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Omletă cu legume coapte în jar
Bucataras.RO

Omletă cu legume coapte în jar

După cum v-am obișnuit, eu gătesc în cantități mari, că doar acasă 3 zmei;) Așa că din legumele coapte în jar am...

Omletă cu legume coapte în jar
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa