Cartofi umpluti cu telemea de oi

Cartofii umpluti cu telemea de oi sunt mancaruri de cartofi cu branzeturi delicioase. Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb, se curata de coaja.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cartofi - 1 kg
  • branza telemea de oi - 200 g
  • unt - 50 g
  • ulei - 30 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • boia de ardei dulce - 2 g
  • smantana - 125 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Cartofii umpluti cu telemea de oi sunt mancaruri de cartofi cu branzeturi delicioase. Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb, se curata de coaja, se taie in doua si se scoate miezul. Branza se spala, se rade. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Oul se spala sub jet de apa rece. Branza se amesteca cu ou, sare, boia, piper si unt. Cu aceasta compozitie se umplu cartofii. in tava unsa cu ulei se aseaza cartofii si se introduc la cuptor 30 minute pentru gratinare.

Cartofii umpluti cu telemea de oi se servesc calzi, cu smantana si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci