Cartofii frantuzesti cu feta si cascaval este o mancare de cartofi cu branzeturi delicioasa. Se spala cartofii bine si se fierb in coaja o jumatate de ora.
Cartofii frantuzesti cu feta si cascaval este o mancare de cartofi cu branzeturi delicioasa. Se spala cartofii bine si se fierb in coaja o jumatate de ora, dupa care se curata de coaja si se taie rondele.
Se unge o tava cu margarina si se aseaza primul strat de rondele de cartofi. Aveti grija sa impartiti cantitatile in 3, pentru ca o sa fie 3 straturi.
Ouale fierte se taie si ele felii, iar cascavalul si feta se dau pe razatoare.
Sosul se face asa:
Intr-o cratita, se topesc 2 linguri cu varf de margarina. Apoi se adauga 100 g faina si se amesteca pana se rumeneste putin. Se adauga si laptele si se amesteca bine bine pana se face un sos fin. La final se adauga smantana, sare si cele 2 oua batute amestecandu-se.
Peste primul strat de cartofi se adauga felii de oua, apoi branza, apoi cascaval si ultima data sos.
Venim din nou cu al doilea strat de cartofi, oua, branza, cascaval si sos.
Al treilea strat va fi cu cartofi, branza, cascaval si sos.
Se lasa la cuptor cam o jumatate de ora pana se face deasupra o crusta rumenie.
Cartofii frantuzesti cu feta si cascaval se servesc calzi, simpli sau cu friptura.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii