Cledne

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat cuprinde sa nu se mai lipeasca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cledne

Ingrediente

  • 8-10 cartofi
  • 1 ou
  • faina cat cuprinde
  • sare
  • ceapa prajita sau zahar si unt topit

Mod de preparare

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat cuprinde sa nu se mai lipeasca de maini aluatul.

Apoi se intinde ca un rulou si se taie feliute asa ca niste bile sa fie de mari . Se pune o oala cu apa la fiert cu putin ulei si sare.

Se da drumu la ele incet cu incet cand se ridic la suprafata sant fierte. Apoi langa ele se pot face cu ceapa prajita turnata peste ele sau cu unt topit si zahar.
Pofta buna!

Reteta Cledne a fost propusa de Iuliana_swe pe forum culinar.ro

Alte retete cu cartofi gasiti aici:

Cartofi taranesti,

Cartofi crocanti cu malai,

Papanasi de cartofi cu cascaval

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc