Cledne

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat cuprinde sa nu se mai lipeasca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cledne

Ingrediente

  • 8-10 cartofi
  • 1 ou
  • faina cat cuprinde
  • sare
  • ceapa prajita sau zahar si unt topit

Mod de preparare

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat cuprinde sa nu se mai lipeasca de maini aluatul.

Apoi se intinde ca un rulou si se taie feliute asa ca niste bile sa fie de mari . Se pune o oala cu apa la fiert cu putin ulei si sare.

Se da drumu la ele incet cu incet cand se ridic la suprafata sant fierte. Apoi langa ele se pot face cu ceapa prajita turnata peste ele sau cu unt topit si zahar.
Pofta buna!

Reteta Cledne a fost propusa de Iuliana_swe pe forum culinar.ro

Alte retete cu cartofi gasiti aici:

Cartofi taranesti,

Cartofi crocanti cu malai,

Papanasi de cartofi cu cascaval

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori