Cottage pie (tarta cu piure de cartofi)

Piureul de cartofi: Cartofii se curata si se fierb. Se scurge apa. Se adauga laptele si se smesteca cu mixerul. Se adauga oul si untul. Se amesteca cu

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Cottage pie (tarta cu piure de cartofi)

Ingrediente

  • Pentru piure-ul de cartofi:
  • 1 kg cartofi
  • 1
  • 5 - 2 dl lapte
  • 1 ou
  • 1 lingura unt
  • patrunjel tocat
  • 2 dl masline verzi taiate marunt
  • 3 catei de usturoi rasi
  • sare
  • piper
  • Amestecul de carne tocata:
  • 600 gr carne tocata
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 5 lingura cimbru
  • 500 g rosii taiate
  • la cutie
  • 2 linguri pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • Gratinare:
  • 300 gr brinza de capra

Mod de preparare

Piureul de cartofi:

Cartofii se curata si se fierb. Se scurge apa. Se adauga laptele si se smesteca cu mixerul. Se adauga oul si untul. Se amesteca cu mixerul. Se adauga patrunjelul, maslinele si usturoiul, sare, piper. Se da la o parte.

Amestecul de carne tocata:

Se curata morcovii si ceapa. Se taie morcovii feliute si se toaca ceapa. Se rumenesc morcovii, ceapa, carnea, cimbrul. Se adauga rosiile tocate si pasta de rosii, sare, piper. Se fierbe circa 30 min.

Se pune amestecul de carne tocata intr-o forma, se pune piure-ul deasupra. La urma se pune brinza de oaie taiata felii. Se pune brinza, taiate in felii. Se da la cuptor 20 - 25 minute la 200 grade C. Se pune cuptorul pe grill ultimele 10 minute sa se obtina o culoare aurie.
Se serveste cu salata verde sau de rosii.

Pofta buna!

Reteta Tarta cu piure de cartofi si carne tocata a fost propusa de Elena of Sweden pe forum culinar.ro

Alte retete de tarte sarate gasiti aici:

Tarta cu carne tocata si ciuperci,

Tarta cu cascaval si conopida,

Tarta cu Branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide