Pentru umplutura: se taie pipota cat se poate de marunt si impreuna cu ceapa tocata la fel de marunt se pun intr-o craticioara de 1 1/2 l, alaturi de
Pentru umplutura: se taie pipota cat se poate de marunt si impreuna cu ceapa tocata la fel de marunt se pun intr-o craticioara de 1 1/2 l, alaturi de unt si orez. Se calesc astfel timp de 2-3 minute la foc mic, amestecand continuu si apoi se sting cu 1/2 l apa fierbinte, potrivindu-se gustul cu 1/2 lingurita cu sare si o frunza de telina. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, pana ce scade lichidul si orezul este moale. Cand orezul s-a racit, se adauga ficatul crud, taiat marunt, ouale intregi, un varf de cutit sau de lingurita cu piper macinat, cateva fire de marar sau patrunjel taiate marunt, sau de ce nu, chiar din ambele. Se iau apoi castanele, se cresteaza coaja tare a castanelor in cruce, ca apa sa poata patrunde in interiorul lor, fierbandu-se in apa clocotita, cat sa le cuprinda bine, timp de aproximativ o ora; apoi se curata coaja exterioara si cea subtire din interior. Se trec prin masina de tocat impreuna cu ficatul crud si pipota (care a fost calita, in prealabil, cu ceapa in 50 g unt sau untdelemn, la foc mic acoperite cca 20 minute, adaugand cate putina apa pana cand se moaie). La tocatura se adauga ouale crude, un varf de lingurita cu piper sau ienibahar macinat, romul si o lingurita rasa cu sare, amestecandu-se bine. Compozitia se pune in cornet si cu ea se umple curcanul sub piele. Se asaza curcanul intr-o tava cu putina apa si grasime si se frige la cuptor avand grija ca din cadn in cand sa verificam curcanul sis a-l stropim cu zeama formata in tava. Se serveste cu cartofi nature si putin patrunjel presarat pe deasupra.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraAdică o pâine plată, cu roșii și brânzeturi, un fel de pizza Margherita! ;) Deja am preparat-o a doua oară,...
Flatbread cu branzeturi si rosiiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii