Friptura de vita cu sos de macese

1.Carnea se spala, se sterge cu un prosop de bucatarie, apoi se infasoara in bucati de slanina afumata. Se prinde cu ata ca sa aiba o forma frumoasa s

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800g.carne de vita(pulpa)
  • 150g. slanina afumata
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura mustar
  • 3 linguri gem de macese
  • 3-4 linguri de vin
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • condimente pentru carne de vita
  • 1 lingura amidon alimentar

Mod de preparare

1.Carnea se spala, se sterge cu un prosop de bucatarie, apoi se infasoara in bucati de slanina afumata. Se prinde cu ata ca sa aiba o forma frumoasa si ca slanina sa ramana pe carne, se pipereaza.

2.Se incinge uleiul si se pune bucata de carne si se frige pe toate partile. Se adauga 1/2 l. apa, mustarul si amidonul alimentar, pe care l-am amestecat cu putina apa rece. Se acopera tigaia si pe foc mic, se lasa sa fiarba 1,5 ore, apoi, fara capac inca 30 minute. Intre timp, se intoarce carnea si se adauga apa, daca este necesar.

3 .Se scoate carnea din tigaie, se inveleste in folie de aluminiu si se lasa 5 minute. In jiul de la friptura se pune gemul de macese si amesteca bine, se lasa sa dea clocot. Se adauga mustarul, sucul de la o 1/2 lamaie si 3-4 linguri de vin.
Se scoate ata si carnea se taie felii subtiri, pe care se serveste cu sos de macese, piure de cartofi sau gogosele de cartofi si un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide