1.Carnea se spala, se sterge cu un prosop de bucatarie, apoi se infasoara in bucati de slanina afumata. Se prinde cu ata ca sa aiba o forma frumoasa s
1.Carnea se spala, se sterge cu un prosop de bucatarie, apoi se infasoara in bucati de slanina afumata. Se prinde cu ata ca sa aiba o forma frumoasa si ca slanina sa ramana pe carne, se pipereaza.
2.Se incinge uleiul si se pune bucata de carne si se frige pe toate partile. Se adauga 1/2 l. apa, mustarul si amidonul alimentar, pe care l-am amestecat cu putina apa rece. Se acopera tigaia si pe foc mic, se lasa sa fiarba 1,5 ore, apoi, fara capac inca 30 minute. Intre timp, se intoarce carnea si se adauga apa, daca este necesar.
3 .Se scoate carnea din tigaie, se inveleste in folie de aluminiu si se lasa 5 minute. In jiul de la friptura se pune gemul de macese si amesteca bine, se lasa sa dea clocot. Se adauga mustarul, sucul de la o 1/2 lamaie si 3-4 linguri de vin.
Se scoate ata si carnea se taie felii subtiri, pe care se serveste cu sos de macese, piure de cartofi sau gogosele de cartofi si un vin alb sec.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii