Iepure la cuptor si garnitura

Iepurele se pune intr-un vas si se toarna peste el vin, ulei, se taie morcov, patrunjel, ceapa rondele, patrunjel verde, foi de dafin .boabe de piper

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Iepure la cuptor si garnitura

Ingrediente

  • un iepure
  • un pahar de vin
  • 2-3 linguri de ulei
  • morcov
  • patrunjel
  • ceapa rondele
  • patrunjel verde
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • slanina afumata si usturoi
  • una doua linguri de miere
  • cateva prune despicate
  • rondele de mar curata de samburi
  • un ardei rosu fasii
  • cateva afine - pot sa fie proaspete sau de pe afinata

Mod de preparare

Iepurele se pune intr-un vas si se toarna peste el vin, ulei, se taie morcov, patrunjel, ceapa rondele, patrunjel verde, foi de dafin .boabe de piper si se tine cateva ore cel putin in acest bait.

Se scoate iepurele impanand cu slanina afumata si usturoi, se pune intr-o punga pe un pat din legumele rezultate din bait, se unge cu putin ulei si se da la cuptor.

Paralel se pune putin ulei intr-o tigaie si una doua linguri de miere, cand s-a incalzit se pun cateva prune despicate.

Rondele de mar curata de samburi si se lasa sa se rumeneasca, se taie un ardei rosu fasii si se pune si el si chiar inainte de a fi gata se pun cateva afine, pot sa fie proaspete sau de pe afinata, si in cateva minute sosul este gata.

Reteta propusa de BlueIcon

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc