Mancare de ardei copti

Ardeii se coc si se curata. Se sareaza si se dau prin faina si ou, apoi se prajesc pe ambele parti in ulei incins. Se pun intr-o cratita cu coditele

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 ardei verzi mari si grasi
  • faina alba
  • 3 oua
  • 5 rosii
  • ulei
  • 250 ml apa
  • 200 gr. smantana
  • sare

Mod de preparare

Ardeii se coc si se curata. Se sareaza si se dau prin faina si ou, apoi se prajesc pe ambele parti in ulei incins.

Se pun intr-o cratita cu coditele in sus. Cratita trebuie sa aiba marimea potrivita, astfel incat ardeii sa ramana in pozitie verticala.

Separat, se calesc in putin ulei rosiile tocate si curatate de coaja.

Se toarna rosiile peste ardei, se adauga o cana de apa si deasupra smantana. Se dau la cuptor cca 20 minute.
Se pot servi calzi, dar sunt foarte buni si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci