Aceasta reteta de mancare cu cartofi este foarte simpla si gustoasa. Pentru a o pregati aveti nevoie de 1 kg de cartofi, foi de dafin, ulei si lapte.
Curatam si spalam 1 kg cartofi. Apoi ii taiem cubulete de 1,5 cm. Calim o ceapa mica intr-o lingura de ulei. Adaugam cartofii si mai calim impreuna cateva minute, apoi adugam atata apa, incat sa fie acoperiti pe trei sferturi (iarna adaugam apa cat sa ii acopere, deoarece cartofii sunt mai seci). Punem si o lingurita cu varf de sare, un praf de piper macinat, 2 frunze de dafin mai mici, sau o jumatate lingurita maghiran. Fierbem mancarea de cartofi sub capac aproximativ 15 minute, pana cand cartofii se inmoaie. La o lingurita de faina adaugam atata ulei, cat cuprinde si oparim pana face spuma. Luam rantasul de pe foc, lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam 10 ml lapte, amestecand mereu.
Turnam peste mancarea de cartofi si fierbem inca 5 minute, amestecand ca sa nu se prinda. Daca vrem sa mancarea fie mai colorata, adaugam in rantasul luat de pe foc, putina boia. Daca folosim cartofi noi, de vara, la rantas folosim doua linguri de faina. Se seveste cald. Este delicios cu chiftele de ciuperci, carne de soia Stefania, sau chiar oua ochiuri. Se pastreaza in frigider. Daca se ingroasa a doua zi, se adauga putin lapte si se mai da un clocot.
Se serveste calda, simpla, sau ca si garnitura
Alte mancaruri cu cartofi recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseÎn luna aprilie a fost ziua de naștere a mezinei noastre, care și-a dorit foarte mult un tort cu căpșuni și mure....
Desert tort unicorn cu capsuni, mure si bezea elvetianaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii