Mancare de cartofi cu rosii este o reteta delicioasa, foarte potrivita si ca mancare de post. Pentru aceasta reteta de mancare cu cartofi aveti nevoie de 1 kg de cartofi, rosii, ceapa si morcovi.
Mancarea de cartofi cu rosii este foarte buna sa o mancati asa cum e, este o mancare de post, sau o puteti folosi ca si garnitura langa preparate din carne.
Curatam morcovii si ceapa, se taie fideluta si se pun sa se inmoaie intr-o cratita adinca impreuna cu o ceasca de ulei. Adaugam din cand in cand cate putina apa pentru ca legumele sa se inmoaie si sa nu se arda. Cand morcovul s-a inmuiat, se taie ardeiul felii subtiri si se caleste si el in ulei cu ceapa si morcovul. Se curata, cartofii, se spala in mai multe ape, se pun in cratita, se acopera cu apa calda, se adauga sare si o foaie de dafin si se fierbe mancarea, la foc mic, acoperita. Cand este gata, mancarea de cartofi, se trage de pe foc si se presara cu verdeata tocata marunt.
Se serveste cu salata de sezon, colorata cu bulion de rosii sau cu rosii, felii, puse la fiert zece minute inainte de a lua mincarea de pe foc.
Alte mancaruri cu cartofi recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii