Mancare de cartofi si galuste

Cartofii se fierb in coaja. Intre timp se bat ouale bine si se amesteca cu faina pana se formeaza o pasta fina. Dupa aceea se umple o cratita cu apa,

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 kg cartofi
  • 2 cepe mari
  • 500 g kaizer sau sunculita afumata
  • 2 oua
  • 5-6 linguri faina
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja. Intre timp se bat ouale bine si se amesteca cu faina pana se formeaza o pasta fina. Dupa aceea se umple o cratita cu apa, se pune sare si se da la fiert. Cu o lingurita umeda se ia putin cate putin din amestec si se lasa in apa sarata, la fiert, pana cand galustele ies la suprafata. Cand cartofii sunt fierti, se decojesc si se taie feliute subtiri. Intr-o tigaie se lasa la calit cele doua cepe si kaizerul. Dupa ce se stinge focul se adauga cele doua linguri de boia. Cartofii se amesteca cu galustele, ceapa si kaizerul. Se mai adauga sare si piper dupa gust.
Aceasta mancare este si mai buna daca se serveste impreuna cu gogosari in otet sau ardei copti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori