Meat Loaf (franzela de carne)

Preincalziti cuptorul la 180°C, foc mare. Puneti uleiul intr-o tigaie la incalzit, adaugati ceapa si caliti-o cateva minute, adaugati ardeiul, tel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Meat Loaf (franzela de carne)

Ingrediente

  • 1 kg carne vita macinata
  • 600g carne porc macinata
  • 4 linguri ulei
  • 2 cepe tocate
  • 6 catei usturoi presati
  • 1 ardei verde tocat
  • 4 fire telina tocate
  • 3 oua batute
  • 120ml smantana
  • 150g pesmet
  • 4 linguri ketchup
  • 1 lingura boia dulce
  • sare
  • piper (cantitatea se reduce dupa marimea tavii)

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180°C, foc mare.

Puneti uleiul intr-o tigaie la incalzit, adaugati ceapa si caliti-o cateva minute, adaugati ardeiul, telina si usturoiul si lasati la calit pana se inmoaie toate. Lasati sa se raceasca.

Puneti carnea intr-un castron mare, adaugati ketchup-ul, ouale batute, smantana, pesmetul, boiaua, sare si piper. Amestecati bine cu mana. Cand sunt bine amestecate, adaugati legumele calite si framantati din nou bine.

Puneti carnea intr-o forma de cozonac sau intr-un vas termorezistent in forma de paine la suprafata. Bagati vasul in cuptor si coaceti 1 ora si 15 minute. Lasati carnea sa stea 15-20 de minute inainte de a o taia felii subtiri cu un cutit ascutit. Se serveste cu piure de cartofi, sos de hrean, maioneza sau mustar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci