Mincare la ceaun

Se splala carnea si se pune intr-un castron destul de mare. Peste carne se pun 3 cepe curatate si taiate cuburi si citeva boabe de piper,enibahar, cui

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de vita
  • ciuperci albe
  • cartofi
  • 2 morcovi
  • 1/2 l coniac
  • 1/2 l vin de masa rosu
  • ceapa
  • usturoi
  • condimente(piper
  • sare
  • tarhon
  • rozmarin
  • ulei de porumb
  • ulei de masline
  • 3 boabe enibahar
  • 2 boabe cuisoare
  • 1 capatina usturoi

Mod de preparare

Se splala carnea si se pune intr-un castron destul de mare. Peste carne se pun 3 cepe curatate si taiate cuburi si citeva boabe de piper,enibahar, cuisoare. Se toarna peste carne coniacul si se acopera cu nylon si se lasa la frigider pina a doua zi.

Se ia o tigaie si se pune ulei de porumb si se prajeste carnea pe toate partile pina primeste o culoare uniforma, dar nu sa se arda. Se asaza carnea in ceaun sau intr-o cratita care poate sa mearga la cuptor si se pun ciupercile spalate intregi, cam 3 buc de persoana (reteta este pt. 4 persoane), cartofii saplati bine, de preferinta mai mici (se lasa cu coaja), 2-3 cepe mici curatate, morcovii curatati si taiati la 4 cm. marime si o capatina de usturoi. Se asaza totul in cratita. Ceapa care a ramas de la marinata se prajeste un pic in uleiul ramas de la carne si se pune deasupra peste ingredientele din cratita. Se pun 2-3 crengute de tarhon deasura, o crenguta de rozmarin, 3-4 boabe de piper, sare; se presara peste tot si 50 ml. ulei de masline si 1/2 l vin de masa bun rosu. Se acopera cu capac si se da la cuptor la temperatura de 175 grade C pentru 2 1/2 ore. Se incearca din cand in cand carnea cu furculita, pentru a sti cind este gata minacarea.
Se serveste in vase de lut mici, de preferinta, cu muraturi de casa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
1
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Desert prajitura felie de lapte
4
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Chiftelute de dovlecel in sos de rosii
Bucataras.RO

Chiftelute de dovlecel in sos de rosii

Daca as fi vazut mai intai pozele as fi zis ca este o reteta destul de complexa si nu m-as fi bagat, dar s-a dovedit a fi...

Chiftelute de dovlecel in sos de rosii
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola