Pentru retete dietetice. Un preparat foarte, foarte bun!
Se curata si se spala zarzavatul, apoi radacina de patrunjel si morcovul se dau prin razatoarea fina, ardeiul se taie cubulete fine.Totul se caleste in ulei de masline, apoi se adauga si carnea tocata, legumele deshidratate, condimentele, se adauga si un pic de apa si se potriveste, dupa gust, de sare. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit, pana scade tot sucul lasat de carne. Se da de pe foc si se adauga verdeata tocata foarte fin.
Se curata cartofii de coaja, se taie cubulete, se spala bine si se pun la fiert, in apa cu sare pana se inmoaie bine.Se scurg si se paseaza cu untul; pana obtinem un piure. Se unge o tava mai inalta, apoi se unge cu ulei de masline, se asaza un strat (jumatate din cantitatea de piure) de piure, apoi se intinde deasupra carnea cu zarzavatul inabusit si se acopera cu piureul ramas. Se rade cascavalul deasupra, se preseaza usor cu o lingurita piure, la distante egale, iar in fiecare adancitura, spargem cate un ou de prepelita. Se da cca. 20 de mute la foc potrivit, in cuptorul preincalzit. Este gata cand ouale sunt coapte bine si piureul este rumenit usor.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii