Musacaua de Dorna este o reteta de musaca de cartofi la cuptor delicioasa, cu carne de vitel, cascaval si vin. Este o mancare cu cartofi delicioasa si consistenta.
Ceapa se toaca marunt, morcovul se razuie si se pun la calit in jumatate de unt amestecat cu jumatate de pahar de ulei. Cartofii se curata si se taie felii subtiri.
Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga carnea pana isi schimba culoarea, amestecand mereu. Dupa ce s-a rumenit se sareaza si se pipereaza, se stinge cu tuica si vin, se presara cu marar si cimbru si se lasa deoparte.
Cartofii se pun la prajit la foc iute, in unt cu ulei pana se rumenesc.
Se razuie cascavalul.
Se bat ouale cu smantana, cascaval, sare si piper.
Se unge o cratita mare cu unt si ulei, se potriveste un strat de cartofi, apoi un strat de carne cu ceapa si morcovi, se toarna smantana cu ou si cascaval, apoi iar cartofi, iar carne, si tot asa. Ultimul strat trebuie sa fie de smantana cu ou si cascaval.
Se da tava la cuptor la foc mic, pentru 1 ora.
Musacaua de Dorna se serveste calda alaturi de un Pinot Gris.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii