Musaca din cartofi si antricot

Antricoatele (fara os) se bat cu ciocanul de lemn, pina se subtiaza foarte mult; se taie fiecare in doua - trei bucati, se sareaza si se pune putin pi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ¾ kg antricot
  • ¾ kg cartofi
  • ¾ kg ceapa
  • 150 g untura
  • ulei sau unt
  • 1 lingura bulion sau 1/2 pahar zeama de rosii
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • ¾ pahar apa

Mod de preparare

Antricoatele (fara os) se bat cu ciocanul de lemn, pina se subtiaza foarte mult; se taie fiecare in doua - trei bucati, se sareaza si se pune putin piper. Cartofii curatati si spalati se taie in rotocol, de grosimea unui centimetru, iar ceapa in rotocoale foarte subtiri. Se asaza intr-o cratita unsa cu putina grasime, un strat de cartofi; deasupra un strat de bucati de carne iar peste ea un strat de ceapa. Se sareaza ceapa si se procedeaza in continuare la fel, pina se asaza totul avind grija ca ultimul strat sa fie de cartofi. Se pune grasime, ½ pahar apa, se acopera si se da la cuptor. Cind cartofii sint aproape gata, se adauga zeama de rosii sau bulionul subtiat cu ¼ pahar apa si amestecat cu zaharul. Se mai lasa la cuptor pina scade bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci