Orez exotic

Orezul se spala si se fierbe, apa de fiebere se arunca, dupa care se trece printr-un jet de apa rece. Separat, se caleste in unt sau ulei carnea de pu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani de orez cu bobul lung
  • care nu se lipeste la fiert
  • 300 gr piept de pui sau pulpe dezosate fara piele
  • 1 lingura de unt sau 3 linguri ulei de porumb
  • 100 gr stafide
  • 50 gr fulgi de migdale
  • 50 gr ananas taiat marunt
  • 10 linguri suc de rosii sau 1 lingura de bulion diluat in 200 ml apa
  • sare
  • piper
  • cimbru si menta (dupa gust)

Mod de preparare

Orezul se spala si se fierbe, apa de fiebere se arunca, dupa care se trece printr-un jet de apa rece. Separat, se caleste in unt sau ulei carnea de pui, taiata bucati mici, dar fara a se rumeni. Cand este patrunsa, se adauga sucul de rosii sau bulionul diluat, stafidele si ananasul. Se lasa cateva clocote, apoi se adauga fulgii de migdale. Se toarna sosul peste orez si se mai lasa 5 minute la foc mic, amestecandu-se cu grija. La final, se presara condimentele si se amesteca.

Aroma poate fi diferita, in functie de grasimea folosita si de preferinte.
Arata foarte bine pe platouri individuale, decorat cu frunze de menta proaspata si felii de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere imbracate in aluat

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Tigaie de toamna cu capac

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Tigaie de toamna cu capac
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de porc cu legume
1
Ciorbe

Ciorba de porc cu legume

Aceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!

Ciorba de porc cu legume
Ciorba de loboda
2
Ciorbe

Ciorba de loboda

O ciorba usoara si minunata de primavara!!!

Ciorba de loboda
Supa crema de spanac cu leurda
3
Supe de legume

Supa crema de spanac cu leurda

Pentru ca supa s-a dorit de post, nu am folosit stok/supa de carne, a fost o fiertura de legume asezonata la final cu ulei de...

Supa crema de spanac cu leurda
Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde
4
Supe de carne

Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde

O supa de primavara, energizanta, o mancare usoara!

Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde
Budinca de paste cu branza
5
Budinci

Budinca de paste cu branza

Este un desert pe care îl pregătesc des şi de care nu mă plictisesc. Se serveşte cald, pudrat cu zahăr.

Budinca de paste cu branza
Parteneri
Budinca cu branza si legume
Bucataras.RO

Budinca cu branza si legume

Din doar cateva ingrediente am facut o budinca tare buna si gustoasa.

Budinca cu branza si legume
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Tort cu crema de iaurt moca si pere
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia