1. Cernem faina in bolul de framintat, punem sarea, drojdia si apa si incepem sa amestecam. Framintam bine. 2. Intr-un lat bol, pe care il ungem cu o
1. Cernem faina in bolul de framintat, punem sarea, drojdia si apa si incepem sa amestecam. Framintam bine.
2. Intr-un lat bol, pe care il ungem cu o lingura de ulei de masline, punem bila de aluat si lasam sa-si dubleze volumul.
3. In timp ce creste bila spumam vreo 100 g unt si adaugam 2 catei de usturoi (sau cati doriti) pisati, rozmarin si patrunjel. Frecam bine cu mixerul.
4. Portionam aluatul in 8 bucati. Intindem cu sucitorul forme ovale.
5. Ungem cu untul.
6. Rulam si taiem pe lung (dar nu pina jos) cu o lama de cutit sau un cuter.
7. Rulam sub forma de melc cu partea taiata in sus si punem in tava pe hirtie.
8. Ungem cu ou.
9. Dam la cuptor 25 minute la cca 175 gr (foc mediu).
Reteta propusa de Shumaila.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii