Vasul de lut (cu tot cu capac) se tine la inmuiat ½ ora in apa rece. Slanina afumata se taie foarte marunt si se prajeste in propria untura intr-o
Vasul de lut (cu tot cu capac) se tine la inmuiat ½ ora in apa rece. Slanina afumata se taie foarte marunt si se prajeste in propria untura intr-o tigaie, amestecand continuu. Apoi se adauga ceapa tocata marunt si se caleste bine, sub capac. Cand slanina s-a prajit se trage de pe foc si amestecam cu boiaua de ardei. Adaugam 4 linguri de apa si dam in clocot.Golim apa din vasul de lut, apoi asezam in el cartofii curatati de coaja si taiati felii. Se sareaza si se adauga si vegeta. Apoi se scutura bine, pentru ca toate condimentele sa ajunga peste tot. Compozitia cu ceapa si jumatate din smantana se amesteca, apoi se aduga si usturoiul zdrobit si se stropesc cu acest amestec cartofii. Deasupra asezam cremvurstii curatati de pielita si presaram gogonelele murate taiate bucatele. Punem capacul vasului de lut si il punem in cuptor, fara a il preincalzi.
Alte retete recomandate:
Tocanita de pui
Dovlecei umpluti
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii