Perisoare din cartofi cu sos tomat

Perisoarele din cartofi cu sos tomat sunt mancaruri de cartofi delicioase si sanatoase. Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg de apa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cartofi - 600 g
  • faina - 75 g
  • oua - 1 bucati
  • cascaval - 30 g
  • unt - 30 g
  • sos tomat - 625 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Perisoarele din cartofi cu sos tomat sunt mancaruri de cartofi delicioase si sanatoase. Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg de apa, se decojesc si se dau prin masina de tocat. Faina se cerne. Oul se spala sub jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Cartofii se amesteca cu faina, oul, sare, piper si 1 din patrunjelul verde. Compozitia se portioneaza in perisoare si se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Se introduce la cuptor 5 minute; deasupra se toarna sos tomat, se presara cascaval ras si se gratineaza 7-8 minute.

Perisoarele din cartofi cu sos tomat se servesc calzi, cu patrunjel verde.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Drob din miel

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Coltunasi de post cu gem
3
Dulciuri

Coltunasi de post cu gem

Aceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi...

Coltunasi de post cu gem
Ciorba ruseasca
4
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Rulouri cu ciuperci
5
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Parteneri
Desert cozonac cu smantana si nuca
Bucataras.RO

Desert cozonac cu smantana si nuca

"Retete festive de iarna" De cativa ani, cand pregatesc cozonaci, folosesc reteta cozonacului fara framantare,...

Desert cozonac cu smantana si nuca
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
ReteteCulinare.RO

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!