Perisoare din cartofi cu sos tomat

Perisoarele din cartofi cu sos tomat sunt mancaruri de cartofi delicioase si sanatoase. Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg de apa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cartofi - 600 g
  • faina - 75 g
  • oua - 1 bucati
  • cascaval - 30 g
  • unt - 30 g
  • sos tomat - 625 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Perisoarele din cartofi cu sos tomat sunt mancaruri de cartofi delicioase si sanatoase. Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg de apa, se decojesc si se dau prin masina de tocat. Faina se cerne. Oul se spala sub jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Cartofii se amesteca cu faina, oul, sare, piper si 1 din patrunjelul verde. Compozitia se portioneaza in perisoare si se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Se introduce la cuptor 5 minute; deasupra se toarna sos tomat, se presara cascaval ras si se gratineaza 7-8 minute.

Perisoarele din cartofi cu sos tomat se servesc calzi, cu patrunjel verde.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori