Piure clasic de cartofi

Curatati cartofii de coaja, spalati-i puneti-i intregi la fiert in apa cu pi sare. Trebuie sa ii fierbeti-i pana cand incep sa crape si sa se sfarame

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii ai nevoie de - 45 minute
  • 1.500g cartofi din soiul alb
  • 12 linguri unt la temperature car
  • 1150 ml lapte fierbinte
  • 11 leg. patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

Curatati cartofii de coaja, spalati-i puneti-i intregi la fiert in apa cu pi sare.

Trebuie sa ii fierbeti-i pana cand incep sa crape si sa se sfarame. Scurgeti ap si cat sunt fierbinti, sfaramati cart<

fii cat mai marunt, pana obtineti un piure fin. Adaugati untul si amesteca sa se topeasca si sa obtineti un

piure omogen.

Cand untul s-a topit de tot, adaugati treptat laptele fierbinte.

La servire, presarati-l cu patrunjel tocat marunt.
Alte retete culinare gasiti aici:

Tocanita de mazare

Mazare cu pui

Mancare de soia

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc