Placinta cu ceapa

Se curata ceapa, se spala si se taie felii. Se pune intr-o cratita, se acopera cu apa si se fierbe 15 min. Se toarna ceapa intr-o strecuratoare si se

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g foi de placinta
  • 200 g margarina topita
  • umplutura: un kg de ceapa
  • 6 oua
  • 50 ml
  • 300 g brinza
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata ceapa, se spala si se taie felii. Se pune intr-o cratita, se acopera cu apa si se fierbe 15 min. Se toarna ceapa intr-o strecuratoare si se scurge. Se clateste cu apa rece si se lasa in strecuratoare sa se scurga bine. Intr-un castron se sparg ouale, se bat bine, se pune laptele, se amesteca cu brinza telemea rasa si se adauga ceapa fiarta. Intr-o tava unsa se pun foile de placinta unse una cite una cu margarina sau ulei.dupa ce se pun jumatate din foi se intinde umplutura de ceapa cu brinza pe toata suprafata foilor, apoi se continua cu restul de foi, unse una cite una, pina se termina. Se taie placinta cu un cutit bine ascutit apoi se introduce tava in cuptor pentru o ora pina se rumeneste frumos.
Se serveste calda sau rece, ca aperitiv. Se poate servi cu smintina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori