Pentru a prepara aceasta reteta de placinte cu cartofi sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, cartofi, zahar, ou, drojdir, lapte, ulei.
Cartoful se fierbe, se lasa la racit si se da pe razatoare. Se amesteca cu faina si cu celelalte ingrediente.
Se face un aluat care se framanta pana nu mai este lipicios. Se intinde cu mana.
Se pune ulei la incins. Se pun placintele in uleiul incins si se reduce focul la jumatate.
Se pot servi cu branza rasa si smantana.
Alte retete recomandate:
Placinte de naut
Placinte flambate
Placintele prajite
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii