Se despica puiul pe partea cu pieptul si se bate lejer cu batatorul de carne in maniera sa ramana bine deschis puiul. Se unge cu unt topit si se presa
Se despica puiul pe partea cu pieptul si se bate lejer cu batatorul de carne in maniera sa ramana bine deschis puiul. Se unge cu unt topit si se presara sare si piper. Se prajeste pe un grill fierbinte, rumenindu-l bine pe ambele parti. Se micsoreaza focul si se continua coacerea intorcandu-l din cand in cand si ungandu-l cu untul topit pana la terminarea coaceri.
Pentru sosul alla diavola: 30 gr unt., 1 lingura patrunjel verde tocat, 1 lingura ceapa tocata, 1 ramulet cimbru verde, cateva frunze de dafin, 2 dl supa de carne (poate fi facuta si din cub knor), 1 dl vin alb sec, 1 lingura de otet, sare, piper boabe (chaienna). Se pune intr-un vas vinul, otetul, ceapa, cimbrul, frunzele de dafin, putina sare si boabele de piper pisate. Se reduce pe foc lichidul de 2/3, la foc iute si adaugand supa de carne, fierband cateva secunde. Se strecoara si ce completeaza cu patrunjelul si piperul pisat, untul si se mai da la fiert cateva secunde.
Se serveste cu sosul alla diavola.
Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii