Se pregatesc legumele si carnea. Ceapa se taie pestisori, usturoiul mai maruntel. Se spala, curata si se taie in bucati, de marime potrivita (a nu mai
Se pregatesc legumele si carnea. Ceapa se taie pestisori, usturoiul mai maruntel. Se spala, curata si se taie in bucati, de marime potrivita (a nu mai avea nevoie de cutit). Carnea se taie felioare subtirele. Morcovii, i-am taiat felii subtiri, cu curatatorul de cartofi), iar ciupercile in patru. Se incinge Wok-ul sau o oala de fonta. Turnam uleiul, il lasam la incins, pana urca pe peretele wok-ului (sau testati cu paleta de lemn - daca sfaraie si se fac basici/baloane de ulei in jurul ei, e bun). Carnea se rumeneste 6-7 minute la foc iute de tot. Intre timp se sareaza usor. Dupa ce carnea e usor rumenita, se pastreaza cald. In uleiul ramas se arunca ceapa si usturoiul pentru maxim 30 de secunde si se adauga restul legumelor. Dupa 5 minute adaugam si carnea, condimentam cu sosul de soia, laptele de cocos si sare daca mai e nevoie. Mango chutney si garam masala daca vreti (fac. nu e neaparat nevoie - obtineti un gust picant si bun cu un sos de soia de caliate buna). Dupa 3-4 minute adaugati pastele inmuiate, amestecati si serviti cald. (Pastele se pun la inmuiat 3-4 minute inainte de a le pune in wok). Daca aveti mancarea mai sosoasa, se pot pune pastele direct in sos. Se inmoaie in 4-5 minute.
Se serveste cu orez basmati.
Alte retete recomandate:
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii