Fierbem 400 g de cartofi fainosi dupa ce au fost spalati, iar dupa ce se inmoaie, se curata si se sfarma. Tocam marunt o ceapa rosie de marimea unei n
Fierbem 400 g de cartofi fainosi dupa ce au fost spalati, iar dupa ce se inmoaie, se curata si se sfarma. Tocam marunt o ceapa rosie de marimea unei nuci, adaugam 1 lingurita de sare si o calim in 2 dl ulei cateva minute. Luam de pe foc, lasam sa se raceasca putin, adaugam 1 lingurita cu varf de boia de ardei si ½ lingurita de piper macinat. Apoi adaugam cartofii pasati, si amestecand bine, inca calde, le adaugam la taitei patratele facuti din 350 g de faina. Taiteii asezonati se amesteca cu grija, fara capac, incalzindu-i si se servesc cat sunt calzi.
Se servesc var cu castraveti plamaditi si iarna cu castraveti murati. Se tin in frigider. Dupa parerea multor oameni, sunt mai gustosi a doua zi cand se prajesc putin in timp ce-i incalzim.
Alte retete recomandate
Tocana cu legume
Tocanita ardei
Tocanita de cartofi
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii