Tocinei la cuptor aromati cu rozmarin

Tocineii la cuptor aromati cu rozmarin sunt o mancare populara in Moldova, dar de fapt tocineii vin din Cehia.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tocinei la cuptor aromati cu rozmarin

Ingrediente

  • 5 cartofi potriviti
  • 2 oua
  • o bucata cascaval sau branza de oi(dupa preferinta)
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • rozmarin
  • plante aromatice de la Provance
  • o lingurita de legume deshidratate
  • ulei

Mod de preparare

1. Cartofii curatati, spalati si zvantati, se dau prin razatoarea cu ochiuri mici apoi se storc un pic de suc. Intr-un castronel amestecam cartofii razuiti cu o lingura de pesmet, cu branza sau cascavalul date prin razatoare, cu cele 2 galbenusuri de ou, cu legumele deshidratate si ierburile arote de la Provence. La sfarsit dupa ce am amestecat ingredientele bine adaugam si cele 2 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare. Se adauga sau nu sare,dupa preferinta.

2. Se unge o tavita cu lei ,se presara deasupra pesmetul ramas si turnam compozitia de mai sus si se presara deasupra rozmarin..

Se da la cuptor,la foc potrivit,cca.20 -25 minute,pana ce se rumeneste totul frumos.Se lasa sa se raceasca un pic apoi taiem in bucati mai mici care se pot servi cu smantana sau iaurt rece.
Pofta buna!


Tocineii la cuptor se servesc cu smantana sau sos de iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc