Tocineii la cuptor aromati cu rozmarin sunt o mancare populara in Moldova, dar de fapt tocineii vin din Cehia.
1. Cartofii curatati, spalati si zvantati, se dau prin razatoarea cu ochiuri mici apoi se storc un pic de suc. Intr-un castronel amestecam cartofii razuiti cu o lingura de pesmet, cu branza sau cascavalul date prin razatoare, cu cele 2 galbenusuri de ou, cu legumele deshidratate si ierburile arote de la Provence. La sfarsit dupa ce am amestecat ingredientele bine adaugam si cele 2 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare. Se adauga sau nu sare,dupa preferinta.
2. Se unge o tavita cu lei ,se presara deasupra pesmetul ramas si turnam compozitia de mai sus si se presara deasupra rozmarin..
Se da la cuptor,la foc potrivit,cca.20 -25 minute,pana ce se rumeneste totul frumos.Se lasa sa se raceasca un pic apoi taiem in bucati mai mici care se pot servi cu smantana sau iaurt rece.
Pofta buna!
Tocineii la cuptor se servesc cu smantana sau sos de iaurt.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii