Budinca de carne cu sos de ciuperci

Alegeti pieptul si pulpele pasarii, dezosati-le si treceti carnea prin masina de tocat, impreuna cu painea muiata in lapte si bine stoarsa. Adaugati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O pasare
  • 3 felii de franzela
  • 6 oua
  • 100 g unt
  • o cana cu lapte
  • pesmet
  • sare
  • 500 g ciuperci
  • o lingurita cu faina
  • o ceapa si un pahar cu smantana

Mod de preparare

Alegeti pieptul si pulpele pasarii, dezosati-le si treceti carnea prin masina de tocat, impreuna cu painea muiata in lapte si bine stoarsa.

Adaugati galbenusurile, puneti in tocatura sare, piper, dupa gust, si 50 g de unt, omogenizand compozitia. Bateti spuma tare albusurile si adaugati-o in tocatura de carne.

Ungeti un vas de teflon cu unt, tapetati-l cu pesmet, turnati compozitia, deasupra puneti restul de unt si dati preparatul la cuptor sa se coaca.

Pregatiti sosul de ciuperci: puneti intr-o cratita de teflon 50 g de unt, in care caliti ceapa, ciupercile tocate si, cand amestecul incepe sa se rumeneasca, puneti faina combinata cu smantana si mai lasati pe foc 2 minute.
Serviti budinca decorata cu sosul de ciuperci.

Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa

Tocanita cu ciuperci

Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide