Budinca de ciuperci

Tocati marunt ceapa si caliti-o doua minute in toata grasimea. Cand ceapa este putin rumenita, puneti ciupercile, spalate, taiate in felii subtiri sar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g ciuperci
  • 120 g unt (margarina ori ulei)
  • o ceapa mare
  • 250 g smantana
  • 150 g franzela
  • 350 ml lapte
  • 50 g faina
  • 4 oua
  • 150 g cascaval ori telemea
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • marar

Mod de preparare

Tocati marunt ceapa si caliti-o doua minute in toata grasimea.

Cand ceapa este putin rumenita, puneti ciupercile, spalate, taiate in felii subtiri sare si piper.

Lasati vasul la foc domol pana cand apa scade aproape complet, apoi inchideti focul.

Cand ciupercile sunt reci, puneti franzela muiata in lapte, zdrobita cu furculita, adaugati tot aici cascavalul ras, smantana, galbenusurile, faina dezlegata cu apa rece, patrunjel si marar.

Omogenizati compozitia, bateti albusurile spuma tare, puneti-le in amestec cu grija sa nu cada si turnati totul intr-un vas de 3 litri, uns cu unt si tapetat cu margarina.

Dati vasul la cuptorul fierbinte, pe baie de aburi, pentru 45-50 de minute.
Rasturnati budinca de ciuperci pe un platou adanc si aduceti-o la masa pudrata cu cascaval ras.

Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa

Tocanita cu ciuperci

Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc