Budinca de ciuperci

Spalati foarte bine ciupercile, zvantati-le si treceti-le prin masina de tocat carne. Separat, intr-un castron mare, puneti untul, faina, amestecati-

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g faina
  • 150 g unt (margarina sau ulei)
  • 300 ml lapte
  • 300 g ciuperci
  • 150 g telemea (cascaval sau parmezan)
  • 4 oua
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spalati foarte bine ciupercile, zvantati-le si treceti-le prin masina de tocat carne.

Separat, intr-un castron mare, puneti untul, faina, amestecati-le la foc domol, sa se coloreze abia si stingeti cu lapte, amestecand continuu pentru a nu se face cocoloase.

Luati vasul de pe foc si puneti imediat ciupercile, marar, patrunjel si piper, dupa gust.

In acest sos, aproape racit, puneti, amestecand foarte bine dupa fiecare, galbenusurile, apoi telemeaua. Separat, bateti spuma tare albusurile si adaugati-le in compozitie numai prin rasturnare, sa nu se lase.

Turnati compozitia pentru budinca intr-un vas larg de 3 litri, uns si tapetat cu faina.

Coaceti budinca pe baie de aburi, 50 de minute, in cuptorul cu foc bun.

Aduceti preparatul la masa acoperit cu cascaval ras.
Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa

Tocanita cu ciuperci

Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Supa crema de dovlecei si rosii

Supa crema de dovlecei si rosii

• taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa

Supa crema de dovlecei si rosii
Cele mai apreciate rețete
Ficat de curcan cu ceapa
1
Mancaruri cu carne

Ficat de curcan cu ceapa

Ficatul de curcan cu ceapa este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta reteta cu ficatei aveti nevoie de ficat de curcan,...

Ficat de curcan cu ceapa
Chec din albusuri
2
Checuri

Chec din albusuri

Chec din albusuri este o reteta de chec simplu si ieftin, un chec pufos, delicios, usor de facut.

Chec din albusuri
Burek cu branza sarata
3
Preparate sarate

Burek cu branza sarata

Branza se rade sau se zdrobeste fin si se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Compozitia trebuie sa fie destul de...

Burek cu branza sarata
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
4
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Mici ca la Buzau
5
Mancaruri cu carne

Mici ca la Buzau

Nu stiu cum ar arata 1Mai fara mici, iar cei mai deliciosi mititei sunt cei de la Buzau. De oriunde ai fi, cu aceasta reteta...

Mici ca la Buzau
Parteneri
Paine cu seminte la vasul de ceramica Crock Pot
Bucataras.RO

Paine cu seminte la vasul de ceramica Crock Pot

Asa o coaja buna a iesit la paine ca am lasat-o fara ea. :D Lasand gluma la o parte, iese o paine tare buna coapta in acest vas.

Paine cu seminte la vasul de ceramica Crock Pot
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Prajitura turnata cu branza si visine
ReteteCulinare.RO

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate