Budinca de ciuperci

Spalati foarte bine ciupercile, zvantati-le si treceti-le prin masina de tocat carne. Separat, intr-un castron mare, puneti untul, faina, amestecati-

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g faina
  • 150 g unt (margarina sau ulei)
  • 300 ml lapte
  • 300 g ciuperci
  • 150 g telemea (cascaval sau parmezan)
  • 4 oua
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spalati foarte bine ciupercile, zvantati-le si treceti-le prin masina de tocat carne.

Separat, intr-un castron mare, puneti untul, faina, amestecati-le la foc domol, sa se coloreze abia si stingeti cu lapte, amestecand continuu pentru a nu se face cocoloase.

Luati vasul de pe foc si puneti imediat ciupercile, marar, patrunjel si piper, dupa gust.

In acest sos, aproape racit, puneti, amestecand foarte bine dupa fiecare, galbenusurile, apoi telemeaua. Separat, bateti spuma tare albusurile si adaugati-le in compozitie numai prin rasturnare, sa nu se lase.

Turnati compozitia pentru budinca intr-un vas larg de 3 litri, uns si tapetat cu faina.

Coaceti budinca pe baie de aburi, 50 de minute, in cuptorul cu foc bun.

Aduceti preparatul la masa acoperit cu cascaval ras.
Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa

Tocanita cu ciuperci

Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori